hero-image
Dennis Pohl © Justin Brown
nieuwsflash
Dennis Pohl wordt nieuwe directeur Vlaams Architectuurinstituut

Vanaf 1 april 2024 gaat dr. Dennis Pohl aan de slag als directeur van het Vlaams Architectuurinstituut. Tot 1 juni 2024 zal hij deze functie samen met huidig directeur dr. Sofie De Caigny uitvoeren, daarna neemt hij het roer van haar over. Pohl gaat voltijds aan de slag bij het VAi en beëindigt zijn taken als postdoctoraal onderzoeker bij de groep Design, Data and Society (DDS) aan de TU Delft. In zijn visie als kersvers directeur focust hij op drie domeinen: de collectie activeren, cross-disciplinaire artistieke samenwerking bevorderen en het VAi nog meer verankeren in een internationaal netwerk.

Het team van het Vlaams Architectuurinstituut feliciteert Dennis Pohl van harte en heet hem welkom aan boord.

Lees meer
keynote
Emily Wickham (Assemble) over Gevonden architectuur
05.03.2024 | 20:00u | de singel

Op 5 maart opent Emily Wickham van het Londense ontwerpcollectief Assemble de tentoonstelling Atelier Gevonden architectuur. In haar lezing staat Wickham stil bij de projecten en ideeën van Assemble die focussen op het omgaan met het bestaande patrimonium.

boek je ticket(s)
tentoonstelling
Atelier Gevonden architectuur
06.03 > 17.03.2024 | de singel

Van 6 tot en 17 maart presenteert het Vlaams Architectuurinstituut het werk van studenten uit vijf verschillende architectuuropleidingen. Samen met hun docenten gingen ze aan de slag met het materiaal uit de tentoonstelling Gevonden architectuur. Het resultaat kan je bewonderen in de wandelgangen van DE SINGEL.

lees meer
familie-aanbod
Familiezondag
25.02.2024 | de singel, expoplein

Zondag 25 februari zijn families opnieuw extra welkom! Speciaal voor jullie openen we de expo wat vroeger. Bovendien is ze die dag gratis te bezoeken. In de wandelgangen bots je op een kindereiland vol verrassingen.

lees meer
collectiehighlight
Het Steen
februari 2024

Het Steen is het oudste bouwwerk van Antwerpen. Het is het resultaat van eeuwen bouwen, verbouwen en bijbouwen. ⁣Benieuwd naar de bouwgeschiedenis van deze robuuste stadsburcht? Volg vier weken op rij, telkens op zaterdag, het collectiehighlight van Het Steen op de VAi-Instagramaccount.

Duik in het archief en ontdek de geschiedenis van Het Steen van vroeger tot nu. Ga naar onze website en bekijk alle archiefbeelden, ontwerptekeningen en foto’s in de collectievitrine van Het Steen.

lees meer

Oproep
European Prize for Urban Public Space 2024
deadline 16.04.2024

Het CCCB kondigt een nieuwe editie van de European Prize for Urban Public Space aan. Zend jouw project voor 16 april in.

lees meer
prijs
Architectuur op de Henry van de Velde Awards
23.01.2024

Op 23 januari 2024 werden voor de 30ste keer de Henry van de Velde Awards uitgereikt. Ook verschillende architectuurprojecten vielen in de prijzen. Proficiat aan alle winnaars!

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.