hero-image
© Dries Luyten
nog tot 17.03.2024
Laatste dagen expo's Gevonden architectuur, Marcel Raymaekers en Stedelijke natuur

Momenteel krijg je in DE SINGEL vier architectuurtentoonstellingen voor de prijs van één. Je hebt nog tot 17 maart de kans om ze te bezoeken:

Gevonden architectuur. Experimenten in conservatie

Atelier Gevonden architectuur

Marcel Raymaekers, pionier in circulaire architectuur

BWMSTR Label 028 Stedelijke natuur

tickets & info
© Dieter Daniëls
© Dieter Daniëls
installatie
Tafelzetting #8 platform architectuur
nog tot 21.04.2024

Maak op het voorplein van DE SINGEL kennis met het jonge Gentse bureau platform architectuur. In een grootschalige collage brengen ze de individuele woningen uit hun beginjaren samen met de collectieve woonprojecten waar ze vandaag aan werken.

lees meer
© VAi
© VAi
rondetafelgesprek
Sectormoment Architectuurcultuur
26.03.2024 | DE SINGEL, ANTWERPEN

Op 26 maart verzamelen we in DE SINGEL om een stand van zaken op te maken van de brede architectuursector. Waar staan we momenteel? Wat zijn de sterktes en zwaktes van het veld? En waar willen we naartoe? Na een keynote van architect-filosoof Doina Petrescu (University of Sheffield) vragen we jouw input over acht actuele thema’s, waaronder 'de rol van architectuur in het innovatiebeleid' en 'auteurschap en representatie'.

Bekijk het programma en schrijf je in
© VAi
© VAi
panelgesprek
Integrale veldanalyse van het cultureel erfgoed van stoel tot stad
19.03.2024 | AMSAB-ISG, GENT

Op dinsdagvoormiddag 19 maart 2024 presenteert het Kenniscentrum van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) de Integrale veldanalyse van het cultureel erfgoed van stoel tot stad in het Amsab-ISG in Gent. Jelena Dobbels (adviseur archieven en erfgoedbibliotheken, FARO) gaat in gesprek met:

Robin Debo (onderzoeker, ETWIE)

Philippe Van Wesenbeeck (diensthoofd Omgeving, Stad Gent)

Annemartine van Kesteren (conservator, Museum Boijmans Van Beuningen)

info & registratie
© Existenz
© Existenz
promo
Boekenactie voor studenten
20.03.2024 | 15:00u > 20:00u | Anatomisch Theater, Leuven

Volg jij een architectuuropleiding in Vlaanderen of Brussel? Het Vlaams architectuurinstituut organiseert dit jaar opnieuw een reeks boekenacties voor architectuurstudenten. Ontdek onze waaier aan publicaties en geniet van stevige studentenkortingen.

Op woensdag 20 maart strijken we neer in Leuven.

meer info

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.