hero-image
© Filip Dujardin
oproep
Belgische paviljoen Biennale Architettura 2025

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) nodigt architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, onderzoekers, critici en kunstenaars uit om een tentoonstellingsconcept te ontwikkelen voor het Belgische paviljoen op de Biennale Architettura 2025 in Venetië. De 19e Internationale Architectuurtentoonstelling – La Biennale di Venezia, gaat door van 24 mei tot 23 november 2025.

Dien jouw voorstel in vóór 5 mei 2024.

meer info
© Stavros Stavrides
© Stavros Stavrides
Lezing / congres
Stavros Stavrides: Reclaim the City
20.04.2024 | Timelab, Gent

Activist en onderzoeker Stavros Stavrides geeft op 20 april bij Timelab een lezing over commons. Hij focust op stedelijke gemeenschappen en hoe nieuwe gewoonten en rituelen gebaseerd op solidariteit ons dagelijkse leven opnieuw kunnen vormgeven.

Plaatsen zijn beperkt.

lees meer
Installatie Tafelzetting #9 fijn architectuur atelier Beeld © Jeroen Verrecht
Installatie Tafelzetting #9 fijn architectuur atelier Beeld © Jeroen Verrecht
vernissage
Tafelzetting #9 fijn architectuur atelier
30.04.2024 | DE SINGEL, Antwerpen

Op dinsdag 30 april 2024 opent fijn architectuur atelier de 9e editie van de tentoonstellingsreeks Tafelzetting. Architecten Liesbeth Put, Peter-Jan Depreeuw en Jonas Van Molle gaan in gesprek met reekscurator Petrus Kemme over het werk dat ze tentoonstellen. Het portfolio van het jonge Leuvense bureau getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor de omgang met gevonden elementen en structuren. Hun presentatie op het plein voor DE SINGEL is hier een veruitwendiging van.

Reserveer nu al je plek als je er zeker bij wil zijn.

lees meer
recap
Presentatiemoment veldanalyse van stoel tot stad, een terugblik
19.03.2024

Op dinsdag 19 maart 2024 was het Amsab-ISG in Gent het decor voor het presentatiemoment van het rapport Integrale veldanalyse van het cultureel erfgoed van stoel tot stad. Met dit rapport werpt het Kenniscentrum van het VAi een licht op het cultureel erfgoed van onze ontworpen omgeving.

alles over de veldanalyse
opening festival
Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility
14.04.2024 | Brugge

Tijdens het laatste paasweekend staat Brugge in het teken van verandering: dan opent Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility officieel voor het publiek. Twaalf hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties worden op zondag 14 april ingeklonken in de Stadshallen, gevolgd door een programma voor jong en oud.

lees meer
Lezing
Rotor en Raymaekers, pioniers in circulair bouwen
23.04.2024 | Genk

Tijdens een lezing op 23 april georganiseerd door Architectuurwijzer in C-mine Genk lichten Lionel Devlieger, Arne Vande Capelle en Stijn Colon Rotors bouwpraktijk toe en staan zij uitgebreid stil bij het oeuvre van Marcel Raymaekers.

lees meer
rondleidingen
expo 'Op de fiets!'
14.04.2024 & 12.05.2024 | Hasselt

Met de expo Op de fiets! pleit Architectuurwijzer voor een zorgvuldige aanpak van onze fietsinfrastructuur. De expo presenteert fietsbruggen van vandaag en morgen, door het Belgische ontwerp- en ingenieursbureau Ney & Partners. Op 14 april en 12 mei kan je een rondleiding volgen.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.