hero-image
After the Party - Belgische paviljoen, Office Kersten Geers David Van Severen © Bas Princen
recap
Belgische paviljoen in Venetië, door de jaren heen

Naar aanleiding van de oproep voor de architectuurbiënnale in Venetië 2025 zetten we de voorgaande inzendingen in de kijker, van 2004 tot nu.

Volg de reeks elke zaterdag voor vijf weken lang op Instagram.

Geen Instagram-account? Check de hele reeks via de knop hieronder.

Biennale Architettura van 2004 tot nu
Lezing / congres
Stavros Stavrides: Reclaim the City
20.04.2024 | Timelab, Gent

Activist en onderzoeker Stavros Stavrides geeft op 20 april bij Timelab een lezing over commons. Hij focust op stedelijke gemeenschappen en hoe nieuwe gewoonten en rituelen gebaseerd op solidariteit ons dagelijkse leven opnieuw kunnen vormgeven.

info en tickets
Familieaanbod
Elza Severin en het Braemhuis
21.04.2024

Op 21 april is het Erfgoeddag. Samen met families trekt het Vlaams Architectuurinstituut naar de architectenwoning van Renaat Braem. We bekijken de woning eens niet door de ogen van deze bekende architect, maar wel door die van zijn echtgenote Elza Severin. Zij was een vrouw met een uitgesproken mening, artistiek talent en gevoel voor humor.

Het familiebezoek aan het Braemhuis op 21 april is helaas VOLZET. Maar ontdek alles over Elza Severin via de link hieronder.

Alles over Elza Severin
Architectuur
Publiek Plan Antwerpen
29.04.2024-04.05.2024

Zet je persoonlijke beleving van de stad op de kaart! Kom in de week van 29 april tot 5 mei 2024 naar Publiek Planbureau Antwerpen in de Permeke Bibliotheek. Bezoekers en toevallige passanten kunnen er de stadskaarten aanvullen vanuit hun eigen beleving van de publieke ruimte.

lees meer
recap
Drie manieren om met kinderen in dialoog te gaan
12.03.2024

Hoe laat je kinderen nadenken over wonen, architectuur, een thuis? Drie cultuureducatieve praktijken tonen hun aanpak: van permanente installatie, tot workshop en vaste familietentoonstelling. De eerste halte van de Roadtrip Cultuureducatie 2024 vond onderdak in de inspirerende omgeving van De Singel.

lees de recap
Oproep
Hersamenstelling Stadsatelier Oostende
deadline 12.05.2024

Heb jij een passie voor stadsontwikkeling? Wil je met kennis van actuele thema’s mee het strategisch ruimtelijk beleid van Oostende vormgeven? Kan je kritisch en constructief projecten en processen beoordelen? Dan ben jij misschien wel de expert die Stadsatelier Oostende zoekt!

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.