hero-image
Familiedag © Dries Luyten
gezinsactiviteit
Kindereiland op Kunstendag voor kinderen

Op zondag 19 november staat het VAi Kindereiland in DE SINGEL helemaal in het teken van Kunstendag voor kinderen. Families en gezinnen zijn van harte welkom! Ontdek een eiland vol verrassingen.

Tip voor de volwassenen; combineer het Kindereiland met een bezoek aan de expo's Gevonden architectuur, Marcel Raymaekers en Stedelijke natuur.

lees meer
© 1010, Grue, Fallow
© 1010, Grue, Fallow
vernissage
BWMSTR Label 028 Stedelijke natuur
14.11.2023 | 20:00u | de singel

Hoe verovert de natuur vandaag haar plekje in de stad? Op 14 november opent in DE SINGEL de tentoonstelling BWMSTR Label 028 Stedelijke natuur. Tijdens een panelgesprek lichten de architecten van 1010, Grue en Fallow hun onderzoek en de tentoonstelling toe. Onderzoekers Bruno Notteboom en Jolein Bergers geven een lezing over de socio-ecologische benaderingen van urbanisme.

lees meer
© Fonds Lucien De Roeck
© Fonds Lucien De Roeck
start pilootproject
Lucien De Roeck: Getekende kennis
2023 - 2024

In november 2032 start het pilootproject kunstenerfgoed rond de nalatenschap van Lucien De Roeck (1915-2002), een van de invloedrijkste grafische vormgevers van ons land. Het Kenniscentrum van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) ondersteunt het Fonds Lucien De Roeck bij het toegankelijk maken van het archiefmateriaal.

lees meer
gegidste rondleidingen
Gevonden architectuur
vrije data

Haal meer uit je bezoek aan de expo Gevonden architectuur en boek een gids via Expeditie De Stad! Een gegidst bezoek kan ook buiten de normale openingsuren.

boek een rondleiding
Lezing / congres
Transformative projects - Job Floris & Bram Aerts
14.11.2023

Op 14 november geven Job Floris & Bram Aerts de lezing Transformative projects als deel van de lezingenreeks Going Public (KU Leuven).

lees meer
verjaardag
A+ wordt 50!
18.11.2023

Op 18 november blaast het architectuurmagazine A+ 50 kaarsjes uit. Schrijf je voor 11 november in om dit feest bij te wonen.

lees meer
Lezing / congres
Building Capacity - Eva Pfannes & Saskia Van Stein
28.11.2023

Op 28 november geven Eva Pfannes (OOZE) & Saskia Van Stein (IABR) de lezing Building Capacity als deel van de lezingenreeks Going Public (KU Leuven).

lees meer
Cursus / workshop
Collegagroep communicatie: Visual branding in de praktijk
14.12.2023

Op 14 december organiseert Faro voor communicatiemedewerkers in de culturele sector een vormingsessie rond visual branding. Mathilde Breukink en Ann Van Loon van het Vlaams Architectuurinstituut geven tekst en uitleg over de vormgeving en look and feel van het Festival van de architectuur 2023.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.