hero-image
©UGent
06.03 > 17.03.2024 | de singel, antwerpen
Atelier Gevonden architectuur

Van 6 tot en 17 maart presenteert het Vlaams Architectuurinstituut het werk van studenten uit vijf verschillende architectuuropleidingen. Samen met hun docenten gingen ze aan de slag met het materiaal uit de tentoonstelling Gevonden architectuur. Het resultaat kan je bewonderen in de wandelgangen van DE SINGEL.

ontdek de deelnemende studio's
openingslezing
Het Londense Assemble over Gevonden architectuur
05.03.2024 | 20:00u | de singel

Op 5 maart opent Emily Wickham van het Londense ontwerpcollectief Assemble de tentoonstelling Atelier Gevonden architectuur. In haar lezing staat Wickham stil bij de projecten en ideeën van Assemble die focussen op het omgaan met het bestaande patrimonium.

boek je ticket(s)
© Matthew Gandy
© Matthew Gandy
dubbellezing
Matthew Gandy, 1010, Fallow en Grue over stedelijke natuur
20.02.2024 | de singel, expoplein

Op 20 februari verwelkomen het Vlaams Architectuurinstituut en Archipel de gerenommeerde stedenbouwkundige Matthew Gandy voor een dubbellezing samen met de drie ontwerpbureaus achter de tentoonstelling Stedelijke natuur: 1010, Fallow en Grue.

Nog maar enkele plaatsen vrij.

lees meer
© MAS
© MAS
Lezing / congres
Roadtrip cultuureducatie 2024
12.03.2024 | de singel

Op 12 maart organiseert Publiq samen met het Vlaams Architectuurinstituut, Kunst in Zicht en het MAS een sessie voor de Roadtrip cultuureducatie 2024. Hoe ga je met kinderen en tieners in gesprek over hun leefomgeving? Hoe daag je hen uit om met hun ideeën en verbeelding mee te bouwen aan de ruimte van hun dromen?

Maak kennis met drie inspirerende praktijkverhalen met elk een eigen methodiek.

lees meer
© VAi
© VAi
panelgesprek
Integrale veldanalyse van het cultureel erfgoed van stoel tot stad
19.03.2024 | Amsab-ISG, Gent

Op dinsdagvoormiddag 19 maart 2024 presenteert het Kenniscentrum van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) de Integrale veldanalyse van het cultureel erfgoed van stoel tot stad in het Amsab-ISG in Gent. Het VAi Kenniscentrum ondersteunt en adviseert ontwerpers, onderzoekers, erfgoedprofessionals en alle spelers die een werking rond het erfgoed van de ontworpen omgeving ontplooien.

Jelena Dobbels (adviseur archieven en erfgoedbibliotheken, FARO) gaat in gesprek met:

Robin Debo (onderzoeker, ETWIE)

Philippe Van Wesenbeeck (diensthoofd Omgeving, Stad Gent)

Annemartine van Kesteren (conservator, Museum Boijmans Van Beuningen)

programma en registratie
panelgesprek
Teaching / Learning Architecture
26.02.2024

Hoe kunnen we bouwen aan een meer inclusieve en gelijkwaardige architectuuropleiding? Op maandag 26 februari gaat PAF met studenten,jonge en ervaren architecten en docenten in gesprek over de opleiding.

lees meer
Prijs / wedstrijd
Stem op jouw favoriet voor de Renaat Braemprijs
deadline 23.05.2024

Wie sleept de architectuurprijs van de provincie Antwerpen in de wacht?

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.