hero-image
© Joris De Rycke
14.03.2024 | de singel, antwerpen
Filmvoorstelling - Ruderalia

Als deel van het programma van de tentoonstelling BWMSTR Label 028 Stedelijke natuur toont het Vlaams Architectuurinstituut op 14 maart de documentaire Ruderalia. De film is een regie van kunstenaar-botanist Joris De Rycke en wordt begeleid door live muziek.

De voorstelling is gratis, maar plaatsen zijn beperkt. Boek dus tijdig je ticket.

info en tickets
© Kim Zwarts
© Kim Zwarts
debat
Belgische architecten in Wenen over gevonden architectuur
11.03.2024 | TU Wien, Wenen (AT)

Tijdens een rondetafelgesprek aan de TU Wien op 11 maart delen Philippe Viérin (noAarchitecten), Bart Hollanders (Eagles of Architecture) en Els Van Meerbeek (Carton123 architecten) hun werk en gaan in dialoog met moderator Lorenzo De Chiffre (TU Wien). Ze doen dit naar aanleiding van de tentoonstelling Gevonden architectuur: Experimenten in conservatie, nog te zien tot 17 maart 2024 in DE SINGEL in Antwerpen.

meer info
© Existenz
© Existenz
promo
Boekenactie voor studenten
27.02.2024, U Antwerpen & 20.03.2024, KU Leuven

Volg jij een architectuuropleiding in Vlaanderen of Brussel? Het Vlaams architectuurinstituut organiseert dit jaar opnieuw een reeks boekenacties voor architectuurstudenten. Ontdek onze waaier aan publicaties en geniet van stevige studentenkortingen. We strijken nog neer op de campussen van Universiteit Antwerpen en KU Leuven.

meer info
© Collectie VAi
© Collectie VAi
Vacature
VAi zoekt erfgoedmedewerker
deadline 30.03.2024

Om zijn archiefwerking te versterken is het Vlaams Architectuurinstituut op zoek naar een erfgoedmedewerker (m/v/x). Stel je kandidaat vóór 30 maart 2024.

lees meer

Architectuur
Voorjaarsprogramma Architectuurwijzer
maart > mei 2024

Ontdek het voorjaarsprogramma van de Limburgse architectuurorganisatie Architectuurwijzer, met film, tentoonstellingen, rondleidingen en lezingen.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn X
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Forster klein r Niko ill 85 Zwart No Baseline COSENTINO LOGO BLACK 02
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.