Lezingenreeks / Wat ons bindt. Nieuwe vormen van betrokkenheid

Datum: 

02.05.2017, 20:00 tot 30.05.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus

Het Vlaams Architectuurinstituut organiseert in samenwerking met de Universiteit Antwerpen een lezingenreeks waarin drie jonge architectenbureaus inzoomen op verschillende hedendaagse vormen van sociaal engagement in de architectuur.

Wat ons bindt. Nieuwe vormen van betrokkenheid
Betrokkenheid en sociaal engagement zijn nooit ver weg in de architectuur, maar worden wel steeds opnieuw vormgegeven. In onze mondiale samenleving staat het collectieve en publieke domein steeds meer centraal als ankerpunt voor identiteit(en). Het juryrapport van de Pritzker Prize benoemt het belang van de gemeenschap en de context in het werk van RCR Arquitectes. In het persbericht over de Jonge Maaskantprijs 2017 die net toegekend werd aan Arna Mačkić, wordt gerefereerd naar het belang van de betrokkenheid en de verbinding die in deze architectuur tot uiting komt.

Ook in de tentoonstellingen die momenteel te zien zijn in het Vlaams Architectuurinstituut wordt dit thema door De Smet Vermeulen architecten (Find myself a city to live in) en BC architects & studies (The act of building) belicht. In deze korte reeks tonen drie jonge architectenbureaus verschillende hedendaagse vormen van sociaal engagement, die vanuit de intrinsieke kwaliteiten van de architectuur hun zorg om de wereld uiten.

Programma:


 

Datum: 

02.05.2017, 20:00 tot 30.05.2017, 20:00

Locatie: 

deSingel Internationale Kunstcampus

Organisator: 

Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. Universiteit Antwerpen

Straat: 

Desguinlei 25

Postcode: 

2018

Gemeente: 

Antwerpen

Info e-mail: 

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners