Kenniscentrum

Het VAi kenniscentrum zet zich in voor het cultureel erfgoed van het ontwerp van de omgeving 'van stoel tot stad'. Wij ondersteunen ontwerpers, onderzoekers, erfgoedprofessionals en alle spelers die een werking rond dit erfgoed ontplooien.

Centrale registratie

Tot de kern van de werking van het centrum behoort de centrale registratie van al het erfgoed over deze thematiek in een centraal systeem, de VAi Archiefhub. Op die manier ontstaat een handig zoekportaal over het ontwerp van de omgeving in Vlaanderen en een algemeen overzicht dat kan dienen als beleidsinstrument.

Ondersteuning

Wij ondersteunen alle actoren die een werking ontplooien over architectuur, bouw en design om de archieven en collecties beter te registreren, beheren, ontsluiten en valoriseren. Bekijk hier het overzicht van door het kenniscentrum ondersteunde archieven en collecties. Wij verzamelen voortdurend kennis over deze thematiek en proberen deze op actieve wijze onder de partners te verspreiden. We centraliseren deze expertise zoveel mogelijk op onze adviespagina's.

Contacteer ons!

Ben je architect, designer, bouwbedrijf, erfgoedorganisatie, onderwijsinstelling? Wij werken graag samen met jullie! Contacteer ons voor meer info via kenniscentrum@vai.be.