Databank architectuurarchieven

In de Databank Architectuurarchieven ontsluit het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) zoveel mogelijk informatie over de gebouwde omgeving in Vlaanderen en Brussel. In deze databank kun je archieven terugvinden die in verschillende bewaarinstellingen worden bewaard, naast informatie over architecten, vormgevers, stedenbouwkundigen, bouwbedrijven en andere actoren met betrekking tot de gebouwde omgeving van Vlaanderen en Brussel

  Doorzoek de databank

    
    
    
    

  De Databank Architectuurarchieven komt tot stand in samenwerking met ODIS. ODIS is een contextuele webdatabank die wordt onderhouden door een samenwerkingsverband van academische instellingen en erfgoedorganisaties. Het VAi werkt binnen ODIS aan een thematisch overzicht met betrekking tot het ontwerp van de gebouwde omgeving.

  De Databank Architectuurarchieven is een venster op de volledige ODIS-databank. De resultaten van een zoekopdracht zullen automatisch worden gefilterd op de trefwoorden architectuur, vormgeving, stedenbouw en bouwindustrie, zodat enkel resultaten die verband houden met het ontwerp van de omgeving worden getoond.

  Partners

  Voor het invoeren van inhoud in de Databank Architectuurarchieven werkte het VAi samen met een aantal partners. Deze zijn:

  • CIVA - Centre International pour la Ville, l'Architecture et le Paysage
  • KADOC Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving
  • Onroerend Erfgoed Vlaanderen
  • Archief Gent
  • Rijksarchief

  Een groot deel van de architecturale collectie van deze instellingen is via deze databank ontsloten.