Lezing / congres

Onderzoeksdag

15 november 2023
09:00u - 17:00u
DE SINGEL, Antwerpen

Op woensdag 15 november 2023 organiseert het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) vanuit zijn collectie en kenniscentrum voor de eerste keer een onderzoeksdag op kunstencampus De Singel in Antwerpen. Hiermee willen we de uitwisseling tussen de eigen werking en het onderzoeksveld versterken. We presenteren trending topics, onderzoeksmethodieken en onze gloednieuwe VAi Archiefhub.

Programma

In de voormiddag plannen we vier lezingen met voorbeelden van de verschillende tools die het VAi aanbiedt voor onderzoek:

 • We nodigen sprekers uit die onderzoek deden op de eigen VAi-collectie, zowel binnen als buiten de academische context.
 • We presenteren vanuit het kenniscentrum onze bronnengidsen en datareeksen, waarmee we onderzoek naar de ontworpen omgeving ondersteunen.

In de namiddag zijn er parallelle sessies rond actuele uitdagingen voor onderzoek: AI-toepassingen, heikel erfgoed, dekolonisatie en onderzoek naar materiële zorg voor de collectie. In september publiceren we het gedetailleerd programma voor de onderzoeksdag.

Inschrijving

Ben je er graag bij? Schrijf je dan zeker in via onderstaand formulier en geef aan welke sessies je wil bijwonen.

Opgelet: Je inschrijving is pas compleet wanneer je betaling werd geregistreerd (betaalknop na inschrijving).

Door je in te schrijven voor deze activiteit, geef je het Vlaams Architectuurinstituut en De Singel de toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken met oog op de organisatie en evaluatie van deze activiteit. De persoonsgegevens worden niet gedeeld met derden.
/
By registering for this activity, you authorize the Flanders Architecture Institute and De Singel to process your personal data in order to organize and evaluate this activity. Personal data will not be shared with third parties.

Praktisch

 • DATUM:

  15.11.2023

 • UUR:

  09:00u - 17:00u

 • LOCATIE:

  Kunstencampus DE SINGEL

 • ADRES:

  Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

 • DEELNAME:

  €30 (studenten 0€ met code STUDENT2023)

 • ORGANISATIE:

  Vlaams Architectuurinstituut

 • CONTACT:

  Kaat Verdickt, hoofd Collectie VAi
  kaat.verdickt@vai.be

In alle zalen van DE SINGEL zijn er plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers. Gelieve op voorhand contact op te nemen met tickets@desingel.be, dan voorzien we een plaats. Om de zalen te bereiken kan je gebruik maken van een lift. Kom binnen via de hoofdingang van DE SINGEL en begeef je langs de helling links van de trap om de lift te nemen. Meer info over de toegankelijkheid