Tentoonstelling

Composite Presence  - Biennale Architettura 2021

Composite Presence © Bovenbouw Architectuur
Copyright
22 mei 2021 - 21 november 2021
Giardini della Biennale
Venetië
plan je bezoek

Tijdens de Biennale Architettura 2021 in Venetië presenteert het Vlaams Architectuurinstituut in het Belgisch paviljoen Composite Presence. De tentoonstelling, gecureerd door Bovenbouw Architectuur, toont een maquettelandschap dat de wrijving tussen stad en architectuur in Vlaanderen representeert.

Stad - Architectuur

Als bezoeker beweeg je door het landschap en ontdek je op krachtige en vernieuwende manier de wrijving tussen stad en architectuur in Vlaanderen. De sterke haat-liefdeverhouding tussen gebouwen en de gebouwde omgeving is in Vlaanderen al decennia lang een bron van irritatie en energie. De scenografie van Bovenbouw verbeeldt hoe typologische eigenaardigheden, schaalverschillen, radicale nevenschikkingen en gemengde functies als een rode draad door onze architectuur lopen. Maar tegelijkertijd corrigeert ze de geïsoleerde en formalistische blik op architectuur uit Vlaanderen.

"Het maquettelandschap confronteert de bezoeker op een unieke manier met de wrijving tussen stad en architectuur in Vlaanderen."
‐ Dirk Somers, architect-oprichter Bovenbouw Architectuur

Biennale Architettura 2021

De zeventiende editie van de architectuurbiënnale in Venetië loopt van 22 mei tot 21 november 2021 in Giardini, Arsenale en op verschillende plaatsen in de stad. Ze heeft als thema 'How will we live together?' De hoofdcurator is de Libanese architect Hashim Sarkis (Hashim Sarkis Studios).

Praktisch

productie Vlaams Architectuurinstituut
curator en scenografie Bovenbouw Architectuur
op initiatief en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap
met de bijkomende steun van Vlaams Bouwmeester, Stadsbouwmeester Antwerpen en Stadsbouwmeester Gent

hoofdpartners
Reynaers Aluminium | Delen Private Bank
partners: Rockfon | Vectorworks | Kubus, uw partner in BIM
supporting member: Gavra ceramics and surfaces
member Sto, Knauf

Composite Presence © Bovenbouw Architectuur

Composite Presence  - Biennale Architettura 2021

Het Vlaams Architectuurinstituut treedt op als commissioner van Composite Presence, de Belgische inzending voor de Biennale Architettura 2021 in Venetië. De tentoonstelling, gecureerd door Bovenbouw Architectuur, toont een maquettelandschap dat de wrijving tussen stad en architectuur in Vlaanderen representeert.

Meer over dit project