Festival

Festival van de architectuur 2019

CAMPAGNEBEELD Marijn Dionys
Copyright
21 september 2019 - 27 september 2019
Gent & Vlaanderen

Van 21 tot en met 27 september organiseert het Vlaams Architectuurinstituut het tweede Festival van de architectuur (F/a). Na een succesvolle eerste editie in Antwerpen, strijkt het F/a dit jaar neer in Gent. Met het thema ‘Verbind de stad!’ zetten we een week lang via tal van activiteiten architectuur in de kijker. In samenwerking met de Gentse stadsbouwmeester en Kunstencentrum Vooruit maken we van F/a 2019 een sociocultureel feest, waar je de relevantie van architectuur ziet en voelt.

Vandaag hebben we meer dan ooit nood aan meer woon-, werk- en leefruimte. Veel steden kampen met een chronisch plaatsgebrek en een tekort aan groen. Dorpen en plattelandscentra hebben vaak wel die ruimte, maar worstelen dan weer met een gebrekkige infrastructuur of een tekort aan diensten in de onmiddellijke omgeving. Hoe verbinden we de voordelen van stad en dorp zonder in te boeten aan open ruimte of nog langer in de file te staan?

Verbind! Dat is de boodschap die we aan iedereen willen meegeven. Verbind gebouwen, functies en mensen. Begin bij jezelf of sla de handen in elkaar en werk mee aan een gezondere leefomgeving, meer tijd en een aantrekkelijkere ruimte.

Kom alles te weten op festivalvandearchitectuur.be of volg #festivalvandearchitectuur op Facebook, Twitter en Instagram

Praktisch

 • DATUM:

  21.09.2019 tot 27.09.2019

 • TOEGANG:

  Gratis tenzij anders vermeld

 • LOCATIE:

  Gent en Vlaanderen

 • WEBSITE:
 • ORGANISATOR:

  Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. Stad Gent en Kunstencentrum Vooruit