De architectenbureaus S U G I B E R R Y en Schenk Hattori werken vanuit Vlaanderen en Japan. In de tentoonstelling MEANING/TRANSLATIONS belichten ze het onuitgesprokene in de kruisbestuiving tussen beide culturen. Op donderdag 10 juni hoor je de architecten over die unieke relatie aan het woord tijdens de lezing UNSPOKEN: Schenk Hattori & Sugiberry in conversation with Go Hasegawa, Jun Igarashi & Junya Ishigami. De lezing gaat door in de Sint-Pietersabdij te Gent.
In het verlengde van MEANING / TRANSLATIONS en onder de noemer UNSPOKEN presenteren Steven Schenk en Johannes Berry een reeks dialogen met de Japanse architecten Go Hasegawa, Jun Igarashi & Junya Ishigami. Ze bespreken hun werk en insteek in architectuur en zoomen in op het paviljoen dat Schenk en Berry samen bouwden in de tuin van De Singel. Het vormt de springplank voor een ruimer gesprek over de fascinatie van de twee jonge bureaus voor het werk van prominente Japanse architecten in relatie tot het thema 'Unspoken'/'Onuitgesproken'. Samen met verfilmingen van het paviljoen door Michiel De Cleene creëert dit genoeg stof voor een interactieve lezing met reflecties over referenties en materiaalgebruik.
Binnen het thema Back from Japan presenteren we het werk van twee jonge architectenbureaus die werken vanuit België en Japan. Schenk Hattori opereert vanuit Antwerpen en Kyoto. Het bureau werd opgericht door Steven Schenk en Daisuke Hattori (2015) kort na hun studies aan de Accademia di Architettura in Mendrisio, Zwitserland. S U G I B E R R Y, opgericht door Mayu Takasugi en Johannes Berry (2016), werkt vanuit Brussel en Tokio. Als onderdeel van de tentoonstelling bouwden de Belgisch-Japanse architectenbureaus samen een belevingsinstallatie in de vorm van een paviljoen, in de binnentuin van De Singel.
lees meer10.06.2021
Kapittelzaal Sint-Pietersabdij
Sint-Pietersplein 9
9000
Gent
20:00 u
Gratis voor Archipelleden
Niet-leden 7 €
Studenten 5 €
NL
Archipel en Vlaams Architectuurinstituut
Back from Japan neemt de architecturale wisselwerking tussen Vlaanderen en Japan onder de loep. Twee architectuurculturen die schijnbaar ver van elkaar staan, tonen vandaag een vernieuwde wederzijdse interesse. In een reeks tentoonstellingen, lezingen en (online) reflecties gaan we op zoek naar verrassende gelijkenissen en diep gewortelde verschillen die leiden tot nieuwe dynamieken.