Tentoonstelling

WERF!

5 werf kantoor en appartementsgebouw boerentoren 160s
Copyright
8 september 2017 - 5 november 2017
Bibliotheek Permeke
Antwerpen

Werp vanaf 8 september een blik achter de schermen van de stad. Ontdek ongeziene gezichtspunten en skeletten van gebouwen waarvan we vandaag alleen de afgewerkte buitenkant kennen. Sta oog in oog met de eigenlijke bouwers. Gelieve de werf te betreden!

In het najaar 2017 tonen het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en het Architectuurarchief Provincie Antwerpen een verrassende selectie bouwwerffoto's uit het Architectuurarchief. Behalve architecten en andere ontwerpers hebben ook bouwbedrijven, aannemers, werfleiders en vaklui een enorme impact op de gebouwde omgeving. Eens het stof van de werf is gaan liggen, verdwijnen de werkelijke bouwers in de plooien van de geschiedschrijving.

De tentoonstelling WERF! toont deze bouwers in actie en geeft hen een gezicht. Ze put uit de rijke collectie werffoto’s van het Architectuurarchief Provincie Antwerpen en biedt een unieke blik op de bouwwerven van bekende en minder bekende Antwerpse gebouwen uit de twintigste eeuw.

Lezing
Op vrijdag 15 september 2017 geeft prof. Inge Bertels (VUB) een lezing rond historische bouwwerven, aannemers en fotografie in het Auditorium van de Bibliotheek Permeke.

De lezing en de tentoonstelling maken deel uit van het programma van het Festival van de architectuur van het Vlaams Architectuurinstituut (8-17 september 2017).

Praktisch

 • DATUM:

  08.09.2017 tot 05.11.2017

 • LOCATIE:

  Bibliotheek Permeke

 • STRAAT:

  De Coninckplein 25-26

 • POSTCODE:

  2060

 • STAD:

  Antwerpen

 • ORGANISATOR:

  Centrum Vlaamse Architectuurarchieven i.s.m. Architectuurarchief Provincie Antwerpen