Voormalige textielfabriek S.A.W., Waarschoot
Copyright
JULIE D'AUBIOUL - WAARSCHOOT

Voormalige textielfabriek S.A.W.

De voormalige textielfabriek dateert van ca. 1880, meet 43 bij 20 meter en heeft 5 sheddaken. Twee van de vijf sheddaken wordt ingenomen door de toekomstige woning. De overige drie doen dienst als werkplaats. In deze werkplaats heeft architecte Julie D'Aubioul een voorlopige woning ingericht en bevindt zich ook een kantoorruimte.

Twee houten modules op wielen zijn een slaapkamer en een zitruimte. De fabrieksloods dient als buitenschil en vormt een groot afdak die de binnenruimte vrijwaart van neerslag.

In deze ruimte kunnen geïsoleerde modules ruimtes afbakenen die kunnen verwarmd worden. Zo ontstaat een ruimte tussen binnen en buiten die toelaat te leven volgens de seizoenen: in de winter trekt men zich terug in de geïsoleerde / verwarmde modules en in tussenseizoen / zomer beschikt men over een grote leefruimte die de volledige loods beslaat.

De kantoorruimte maximaliseert in zijn uitvoeringsdetails en materiaalgebruik de voordelen van het werken onder een afdak.

Architecte Julie D’Aubioul zal ook de herbestemming van de voormalige spinnerij op de site ontwerpen. Daarnaast komt er een nieuwbouw voor kmo-gebouwen met bijbehorende conciërgewoningen. De site zal wonen en werken, verleden en heden met elkaar verbinden.


- Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2013 en werd ons bezorgd in functie van de oproep voor het Architectuurboek Vlaanderen N° 11. Architectuur middenin. De tekst werd ons aangeleverd door de architecte.

Projectdetails

ARCHITECT:
LOCATIE:


Kapellestraat 3

9950 Waarschoot

België

DATUM VOLTOOID:

01-05-2012

PERMALINK:

Meer gebouwen