Azalealei
Copyright
MYS& BOMANS ARCHITECTUURKANTOOR - HOBOKEN

Azalealei

Mys&Bomans architecten krijgen de opdracht van Woonhaven Antwerpen om een bestaand hoekgebouw te vervangen door een nieuwbouw van 3 woongelegenheden.

Het bestaand gebouw wordt gesloopt omwille van bouwfysische gebreken. Om het probleem van ‘gelijkvloers wonen’ op te vangen wordt geopteerd om de hoekzijde van het gebouw, waar de leefruimtes zijn gesitueerd, op te tillen, zodat er een zekere afstand gecreëerd wordt tussen de publieke buitenruimte en de private leefruimte. Deze eenvoudige ingreep resulteert in drie 'splitlevel' wooneenheden met een leef- en slaapgedeelte. Bovendien ontstaan er zo twee ‘restruimtes’ die met gemeenschappelijke functies ingevuld worden, enerzijds bergingen in de kelderruimte, anderzijds een zonneterras op de dakverdieping.

Door de ronding van de gevel wordt één gevel gecreëerd, die opgebouwd is uit een patchwork van éénzelfde raamtype, waarin de interne splitlevel structuur van het gebouw zichtbaar gemaakt wordt. Het gebouw bevat drie woongelegenheden en een grote kelder. Elke verdieping heeft een open keuken met leefruimte, twee of drie slaapkameers, een badkamer, apart toilet en een berging.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten en een architectuurkritiektekst van Natasha Soetens (3de bachelor architectuur van de Artesis Hogeschool).

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:


Azalealei 114

2170 Hoboken

België

DATUM VOLTOOID:

09-2009

PERMALINK:

Meer gebouwen