Woningen Falconrui, Antwerpen
Copyright
META ARCHITECTUURBUREAU - ANTWERPEN

Woningen Falconrui

Hoe variatie kan leiden tot eenheid Met Falconrui bewijst Meta architectuurbureau dat een project met verschillende woontypologieën toch kan uitmonden in een harmonieus geheel. Het ontwerp maakt ruimte voor een gezonde dialoog tussen privé en publiek, individu en groep.

Dat het project Falconrui een rijke variëteit aan woningtypologieën bezit, is een understatement. Zo is er de rijwoning met patio, de rug-aan-rugwoning met openingen zowel naar de straat als naar het binnengebied, de loft, de dubbel geschakelde L-woning en de hoekwoning. De focust ligt op het individuele karakter van de woningen, aansluitend op de stedelijke korrel. Het project wil een ensemble zijn: verschillend maar toch harmonieus. Falconrui is het resultaat van een wedstrijd binnen het masterplan van Rapp & Rapp architecten. Het ontwerp bestaat uit negen wooneenheden en een ondergrondse parking. De woningen hebben diverse typologieën. Elke woning heeft zijn private buitenruimte naast de publieke binnentuin. Meta hield rekening met de vraag naar individuele woningen, verschillend in hoogte en raamindelingen, maar geeft eveneens uitdrukking aan het ontwerp als één daad.

In totaal bestaat het ontwerp uit 9 wooneenheden en een ondergrondse parking voor 14 auto’s en een 20-tal fietsen.

Dit project werd ons bezorgd door de architecten in functie van de oproep voor het Architectuurboek Vlaanderen N° 11. Architectuur middenin. De tekst werd ons aangeleverd door de architecten.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2013.

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:


Falconrui 9-15

2000 Antwerpen

België

DATUM VOLTOOID:

01-12-2012

PERMALINK:

Meer gebouwen