Zuidzicht
Copyright
B2AI - HASSELT

Zuidzicht

Zuidzicht, het woonproject aan de Kempische Kaai, telt zo'n 300 wooneenheden. Het zet de toon in wat de nieuwe hotspot van Hasselt moet worden.

Zuidzicht is ontstaan uit de visie van BURO II & ARCHI+I. Vanaf het begin was het voor het bureau duidelijk dat de ‘relatie met het water’ de rode draad zou worden. Gezien de toch wel unieke locatie aan de vaartkom kozen de architecten bewust voor belevingsarchitectuur, met de blik op de toekomst. En die toekomst ziet er goed uit: deze buurt heeft namelijk alles in zich om de nieuwe hotspot van Hasselt te worden. Hier komen shopping, horeca, rust, groen en recreatie samen. Het leefcomfort primeert, zowel binnen als buiten.

En dat ‘buiten’ speelt een heel belangrijke rol. Circa 90 % van de appartementen hebben een prachtig uitzicht op het water en dit zonder de achterliggende site van het water af te sluiten. Meer dan een kwart van de netto bewoonbare oppervlakte bestaat uit terrassen. Door hun gelaagdheid geven de terrassen aan het gebouw het ranke silhouet van een majestueuze boot. De terrassen en de verdiepingshoge ramen vergroten het ruimtegevoel en stimuleren de menselijke betrokkenheid met de buitenomgeving.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2015.

Projectdetails

ARCHITECT:
TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Kempische Kaai

3500 Hasselt

België

DATUM VOLTOOID:

2014

PERMALINK:

Meer gebouwen