Gemeenschapshuis te Woesten
Copyright
ATELIER TOM VANHEE - WOESTEN

Gemeenschapshuis

Verbouwing door Atelier Tom Vanhee van een voormalig schoolgebouw tot een hedendaags ontmoetingscentrum waarmee de gemeente de sociale cohesie tussen zijn inwoners wil versterken.

Het gemeenschapshuis stimuleert de kruisbestuiving tussen verschillende functies, zoals het verenigingleven, feesten, de tekenacademie, vergaderen, kooklessen, concerten, tentoonstellingen en lesgeven. De duurzame herbestemming houdt de herinnering aan het door iedereen gekende schoolgebouw levend en zorgt voor een aangename ontmoetingsplaats.

De onderdelen van het gebouw worden met elkaar verbonden door grote glaspartijen. De keuken en de feestzaal komen in contact met het centrale toegangsplein en door de openingen wordt ook de tuin ten volle benut. De gesloten functies zijn gegroepeerd in een uitgeschoven volume met dezelfde typologie als het hoofdgebouw. De schuifbewegingen brengen licht en ruimte in de centrale inkomhal. Toekomstige inbreiding is mogelijk doordat ook de zolder versterkt en toegankelijk gemaakt werd.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2013.

Projectdetails

ARCHITECT:
LOCATIE:

Woestendorp 44

8640 Woesten

België

DATUM VOLTOOID:

01-09-2012

PERMALINK:

Meer gebouwen