Vlaams Administratief Centrum (VAC) Leuven
Copyright
JASPERS-EYERS ARCHITECTS, GIGANTES ZENGHELIS, BUREAU BOUWTECHNIEK - LEUVEN

Dirk Boutsgebouw (VAC Leuven)

In het ontwerp van deze administratieve mastodont is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Extra isolatie en energiebesparende technieken leiden tot een zeer laag energieverbruik.

Meer info over architectuur in Vlaams-Brabant uit het Dag van de Architectuurtijdschrift 2011. 'De tijd van de open - en half open bebouwingen is voorgoed voorbij.' Met deze uitspraak wil Kristine Verachtert, afdelingshoofd Ruimtelijke Planning van de stad Leuven, duidelijk maken dat Leuven steevast de kaart trekt van compacte bebouwing en duurzame inbreiding. Ambitieuze projecten als ‘Tweewaters’ en een nieuwe stationsomgeving moeten deze visie vormgeven.

Meer over het thema duurzaamheid uit het Dag van de Architectuurtijdschrift 2011. 'Christoph Grafe, directeur van het VAi (Vlaams Architectuurinstituut) en Denis Dujardin, landschapsarchitect en docent stedenbouw, pleiten voor een culturele benadering van het begrip ‘duurzaamheid’. Zij beschouwen de duurzaamheidsgedachte ruimer dan een puur technologische revolutie en willen naar een mentaliteitswijziging die ons aanzet creatiever en zuiniger om te gaan met onze leefomgeving.'


- Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2011.

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Diestsepoort 6

3000 Leuven

België

DATUM VOLTOOID:

11-2010

PERMALINK:

Meer gebouwen