Wijnhuis Le Pin, Pomerol
Copyright
ROBBRECHT EN DAEM ARCHITECTEN - POMEROL

Wijnhuis Le Pin

Dit project van Robbrecht en Daem architecten is gesitueerd in Pomerol, nabij Bordeaux. Het perceel ligt volledig vrij tussen de groene wijnvelden. De plek biedt zicht op verschillende kastelen waar de wijnproductie een eeuwenoude traditie vormt. De bestaande bebouwing voldoet geenszins aan de eisen van een modern wijnhuis en wordt gesloopt.

De opslag van wijnvaten in de Chai bevindt zich volledig ondergronds en vormt het hart van het gebouw. Op die manier wordt de totale bouwhoogte gereduceerd en is de impact op de omgeving minimaal. De wijnproductie vindt plaats op het gelijkvloers in de Cuvier.

De bouwheer wou uit respect voor de omgeving en traditie geen opvallende chateau, eerder een bescheiden gebouw. Door gebruik te maken van materialen uit de omgeving, het glooiende dakgewelf en het archetypische torengebouw sluit het wijnhuis naadloos aan bij de omgeving. Hedendaagse elementen en vormgeving tonen echter een gebouw van zijn tijd, dat een moderne manier van wijn maken toelaat.

- Dit gebouw is gepubliceerd in het Architectuurboek Vlaanderen editie 2014. Architectuur middenin. De tekst werd ons aangeleverd door het architectuurbureau.

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Rue de la Fontaine 11

Pomerol

Frankrijk

DATUM VOLTOOID:

01-07-2011

PERMALINK:

Meer gebouwen