Alfons Smet Residenties
Copyright
AIDARCHITECTEN - DESSEL

Alfons Smet Residenties

Welzijn, zorg en wooncomfort in één gebouw

Alfons Smet Residenties is een gebouw met hoogwaardige serviceflats, ontworpen volgens de principes van het levenslang wonen en voorzien van alle hedendaags comfort. Het woonzorgcentrum is harmonieus ingeplant met veel aandacht voor terrassen en pleinvorming.

Architect Gerd Van Zundert: "Drie zaken staan centraal bij ons gebouw: aangepast wonen, zelfstandigheid en veiligheid. Zo kiezen we voor functioneel ingerichte zorgflats met privaat terras, een ruime leefruimte en volwaardige keuken. Wat bijzonder is: u heeft twee slaapkamers en een apart gastentoilet waardoor u gerust familie en vrienden kan uitnodigen." Alfons Smet Residenties telt kamers en flats met uitzicht op straat of met uitzicht op de vrij toegankelijke tuin die in samenwerking met Natuurpunteducatie als park is ingericht.

De serviceflats op het gelijkvloers bevinden zich links en rechts van de gemeenschappelijke delen (bistro, kapper, zorgwinkel). Het vrij amorfe grondplan doet boeiende perspectieven en ontmoetingsplekken of 'pleintjes' voor de bewoners ontstaan. Met andere woorden de architectuur stimuleert de sociale contacten. De flats op de eerste verdieping zijn allemaal voorzien van een mooi terras met uitzicht op de groendaken en op de groene Kempen.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2015.

Projectdetails

ARCHITECT:
TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Oude Markt 1

2480 Dessel

België

PERMALINK:

Meer gebouwen