WoonzorgcentrumTriamant, Velm
Copyright
B2AI - SINT-TRUIDEN

Woonzorgcentrum Triamant

De site in Velm is een prachtig gelegen terrein dat ooit als kasteeldomein en school dienst deed. Een herbestemming drong zich op. Die werd gevonden in een innovatief concept met een maximale integratie van verschillende woon-, zorg- en welzijnsdiensten voor verschillende doelgroepen: verschillende leeftijd, afkomst, inkomen, sociale achtergrond. De visie waarbij wonen en zorg naadloos in elkaar overlopen, werd door Buro II & archi+I vertaald in een ruimtelijk masterplan.

Het woonzorgcentrum beschikt over een zorghotel, zorgflats, woningen en gemeenschappelijke functies, zoals een winkel, een dokterspraktijk, een polyvalente ruimte en een zwembad. Door dergelijke functies onder te brengen in het project is de site opnieuw een wezenlijk onderdeel van het dorp Velm geworden, hoewel ze als site ook autonoom kan functioneren.

De architectuur van het complex is bewust sober gehouden. De witte materialen geven de binnenkant van het geheel een zonnige uitstraling en brengen de nieuwe gebouwen in harmonie met het kasteel, dat als Grand Café het kloppend hart van de site uitmaakt. De doorgetrokken donkere baksteengevels aan de buitenzijde verwijzen samen met de compacte opstelling van de gebouwen naar de typologie van de vroegere vierkanthoeve.

U vindt de volledige tekst en alle informatie over dit gebouw in het Architectuurboek Vlaanderen editie 2014. Architectuur middenin.

Dit project werd opengesteld op de Dag van de Architectuur 2015.

Projectdetails

ARCHITECT:
TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Halingen 76

3800 Sint-Truiden

België

DATUM VOLTOOID:

01-05-2011

PERMALINK:

Meer gebouwen