In het kader van de Triënnale Brugge organiseert Archipel op 20 mei een lezing van de invloedrijke Deense architect en professor Jan Gehl. Wat betekent duurzaamheid als we het over steden en openbare ruimte hebben? Is het voldoende om met duurzame materialen te werken of te pleiten voor meer voetgangers en fietsers? Of zijn steden die op menselijke maat zijn gebouwd per definitie duurzaam? En wat betekent dit dan concreet voor de ontwerper van de openbare ruimte?
Binnen zijn onderzoekscel aan de School of Architecture in Kopenhagen heeft Jan Gehl een unieke werkmethode ontwikkeld waarbij de prioriteiten van bewoners het uitgangspunt zijn voor het planningsproces van de stad. De studie van het menselijk welbehagen ligt bij Gehl aan de basis van een strategisch plannings- en ontwerpproces: met zijn bureau ontwikkelde hij een specifieke onderzoeks- en mappingsinstrument dat aangeeft hoe bepaalde stadsgebieden kunnen gebruikt worden.
Info & reservatie via Archipel
Lezing in het kader van de academische opening van de Hedendaagse Kunst en Architectuur Triënnale Brugge 2015. Meer info over de Triënnale Brugge