Architectuur- en tentoonstellingsparcours 'm0menten'

Architectuur- en tentoonstellingsparcours 'm0menten'

Van 4 tot 6 juni 2015 kan u in het kader van het sluitstuk van de evenementenreeks m0menten in de Gentse binnenstad een tentoonstellingsparcours volgen. De wandeling start in de pandgang van Campus Sint-Lucas met een tentoonstelling door studenten. Vandaaruit vertrekt een parcours langsheen diverse locaties in de Gentse binnenstad die de protagonisten van deze viering toont via intieme interviews en bijhorende mini-tentoonstellingen geïnspireerd door de locatie en de gastheren/gastvrouwen. Dit wordt georganiseerd door de Faculteit Architectuur van de KU Leuven Campus Sint-Lucas in Gent en in samenwerking met Archipel.

Verschillende kunstenaars stellen een interventie voor (Maarten Vanden Abeele, Kris Martin, Peter Downsbrough) en op één plek interveniëren twee van de protagonisten net met het werk van kunstenaar Lieven Lefere.

Het gaat over een generatie architecten die aan haar campussen, het toenmalige Sint-Lucas, rond 1974 afgestudeerd zijn en/of er lesgeven: Paul Robbrecht, Marie-José Van Hee, Marc Dubois, Jan Maenhout, Luc Devos, Marc Felix, Guy Mouton, Patrick Lints, William Lievens, Paul Lievevrouw, Marcel Heistercamp, Guy van Kerckhoven, Francis Glorieux en Martin Herman. Ook Christian Kieckens en Gilbert Decouvreur, die jaren lesgaven op het instituut, maken deel uit van deze generatie. Allen docenten die de Faculteit Architectuur binnenkort verlaten, maar daar ontegensprekelijk hun stempel drukten in de meer dan 20 jaar dat zij er actief waren. Zij gaven vanuit hun eigen architectuurpraktijk vorm aan de eigenheid en het karakter van Sint-Lucas.

De deelnemende locaties en gastheren/-vrouwen:

KU LEUVEN, FACULTEIT ARCHITECTUUR, CAMPUS SINT- LUCAS

Hoogstraat 51

overkoepelende tentoonstelling

Hierbij herdenken we ook Eddy François

KUNSTHUMANIORA SINT-LUCAS ATELIER ARCHITECTURALE VORMGEVING

Oude Houtlei 44

Gilbert Decouvreur

BIBLIOTHEEK SINT-LUCAS CAMPUS ZWARTE ZUSTERSTRAAT

Zwarte Zustersstraat 34

Marc Dubois

SURPLUS INTERIEUR

Zwarte Zustersstraat 9

Paul Lievevrouw

Paul Robbrecht

COPYRIGHT BOOKSHOP

Jakobijnenstraat 8

Christian Kieckens

WERKPLAATS MARIE MEES CATHERINE BIASINO

Napoleon Destanbergstraat 11/101

Marie-José Van Hee

CASA ARGENTAURUM

Brabantdam 68

Guy Mouton

Patrick Lints

SO GENT

Volderstraat 1

William Lievens,

Jan Maenhout

Luc De Vos

Marc Felix

Praktisch

  • DATUM:
    04.06.2015 tot 06.06.2015
  • LOCATIE:
    Campus Sint-Lucas Gent en binnenstad