Architectuur

Belgische architectuurbureaus genomineerd voor prestigieuze Mies van der Rohe Award 2015

Belgische architectuurbureaus genomineerd voor prestigieuze Mies van der Rohe Award 2015
Copyright

Ook dit jaar zijn er verschillende Belgische projecten voor de Mies van der Rohe Awards 2015 genomineerd. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend met als doel kwaliteitsarchitectuur uit Europa te belonen. Volgens de informatie die ons tot nog toe bereikte, werden volgende gebouwen geselecteerd: de brandweervoorpost in Berendrecht van Bovenbouw Architectuur, 4 kavelwoningen (Meulestede, Tichel, Arbed en Warande) in Gent door de vylder vinck taillieu architecten, gerechtsgebouw van Hasselt van Lens°Ass architecten en Belvedere Walraevens in Leuven door Office Kersten Geers David Van Severen.


In 2013 waren volgende projecten genomineerd: Lens°ass architecten met Konijnenpijp en basischool De Bron, 51N4E met de projecten Buda en het OCMW van Nevele, Verdickt & Verdickt architecten met de parkloods in Park Spoor Noord, NU architectuuratelier met C-mine, BLAF architecten met project GBL, architecten de vylder vinck taillieu met huis Rot-Ellen-Berg en Twiggy en Robbrecht en Daem architecten / Marie-José Van Hee architecten met de Stadshal.

De Gentse stadshal van Robbrecht & Daem en MJosé Van Hee architecten was in 2013 een van de vijf finalisten van de prestigieuze Mies Awards 2013. In 2011 behoorde MDMA-Martine De Maeseneer Architecten met het Bronks Jeugdtheater in Brussel tot de finalisten en in 2003 was Xaveer De Geyter Architecten reeds finalist met het Chassé Park Appartementen te Breda.


U vindt meer info over deze gebouwen in de gebouwendatabank en de meeste gebouwen zijn ook besproken in de Architectuurboeken Vlaanderen van het Vlaams Architectuurinstituut.