Prijs / wedstrijd

Beste vastgoedprojecten van ons land staan in Brussel, Antwerpen en Dilbeek

De beste Belgische vastgoedprojecten van 2022 werden 9 februari bekroond tijdens de vijfde editie van de Real Estate Society (RES) Awards, oftewel de Oscars van de vastgoedsector. Grote winnaars dit jaar zijn: Multi, een state-of-the-art kantorencomplex in Brussel, Cadix, een spraakmakend schoolgebouw in Antwerpen en project Eylenbosch, een herbestemde brouwerij in Dilbeek.

Beste vastgoedprojecten van ons land staan in Brussel, Antwerpen en Dilbeek
Copyright

RES Awards

9 februari werden voor de vijfde keer de ‘Beste Belgische Vastgoedprojecten’ bekroond. Het gaat om een initiatief van de Real Estate Society, de vereniging van de vastgoed-alumni van de Antwerp Management School (AMS). De awards lauweren buitengewone Belgische bouwprojecten in drie sectoren: (semi-) openbare-, commerciële en residentiële ontwikkeling. In totaal meer dan 40 projectontwikkelaars en architecten, uit alle uithoeken van het land, dongen mee voor het hoogste schavotje om één van de felbegeerde Belgische vastgoedprijzen in de wacht te slepen.

Een tienkoppige jury van experts en prominenten, met onder hen Vlaams bouwmeester Erik Wieërs en professor ruimtelijke economie Ann Verhetsel (Universiteit Antwerpen) prees de winnaars voor hun sterke inspanningen op vlak van duurzaamheid, verscheidenheid en innovatie.

"Dit ambitieuze project stond voor enkele stevige uitdagingen. De renovatie van een iconisch pand gaat vaak gepaard met de nodige risico’s. De architecten en bouwheren zijn er met glans in geslaagd om de monumentale gebouwen uit het verleden te laten connecteren met nagelnieuwe architecturale parels. Daarbovenop heeft het door het creëren van kwalitatieve onderwijsplekken ook een niet te onderschatten maatschappelijke meerwaarde."
‐ Jury RES Awards
"Het project is het schoolvoorbeeld van wat we een “State-of-the-art kantorencomplex” noemen. Het is een architecturaal pareltje en bevat alles wat een hedendaags kantoor moet hebben: openbaar vervoer nabij, in de stad én bovenal op-en-top duurzaam. Zo bestaat het gebouw bijna volledig uit allemaal gerecycleerde materialen. Bovendien maakt het van een verloederde omgeving een gebouw dat bijdraagt tot herwaardering van de hoofdstad."
‐ Jury RES Awards
"Duurzaamheid, betaalbaarheid en respect voor erfgoed: het zijn de drie kernwaarden die centraal staan bij de RES Awards. Niet toevallig komen die alle drie terug bij dit woonproject in Dilbeek. Naast betaalbare woningen komen er ook commerciële ruimtes wat de lokale economie dan weer ten goede komt. Project Eylenbosch is op architecturaal én bouwkundig vlak een absolute voorloper."
‐ Jury RES Awards