Oproep

Desired Spaces: Toekomstscenario’s voor een (on)gebouwde omgeving

Het Institut Culturel d'Architecture Wallonie-Bruxelles (ICA), het Brussels centrum voor architectuur en landschap (CIVA) en het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) lanceren een oproep naar ruimtelijke ontwerpers, actoren en denkers om in het licht van de huidige crisis antwoord te bieden op de ruimtelijke uitdagingen van morgen.

Relatie mens - omgeving

Het Institut Culturel d'Architecture Wallonie-Bruxelles (ICA), het Brussels centrum voor architectuur en landschap (CIVA) en het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) voorzien een tekentafel om een voorontwerp te schetsen van een nieuwe (on)gebouwde omgeving. De relatie tussen mens en omgeving staat op scherp. De noodzaak om beter te doen is dwingend. De rol van architectuur is hierbij fundamenteel. De diversiteit van de bestaande gebouwde én ongebouwde omgeving in een Belgische context is daarbij ontegensprekelijk voer voor inspiratie.

Gezamenlijke oproep

Reflecteren doe je zelden op een eiland. De drie culturele architectuurinstellingen lanceren daarom een gezamenlijke open oproep naar alle actoren uit het veld: burgers, stedenbouwkundigen, kunstenaars, beleidsmakers, architecten, geografen, bouwpromotoren, landschapsarchitecten… Parallel aan die brede oproep voeden experts uit verschillende domeinen het debat. Via online lezingen bieden ze zuurstof bij het reflecteren en bouwen ze verder op de ingezonden projecten. Aan het einde van de rit wordt alle input gebundeld in een publicatie.

Wat zijn de bouwstenen voor de nieuwe manier van samenleven die jij ambieert? Welke vorm nemen ze aan? Deel ze met ons. Giet ze in een tekst, beeld, tekening, foto, collage, video of manifest. Alles kan. Zolang het maar uiting geeft aan jouw utopie of, wie weet, aan de realiteit van morgen.

Praktisch

 • DEADLINE:

  30.06.2020

 • CONTACT:
 • WEBSITE:
 • SPECIFICATIES:

  Tekst (.word, .pages, .txt, 200-1.000 woorden)

  Beeld: illustratie, foto, collage, ... + credits (min. 300dpi)

  Video (.mov, .mp4, maximum 2 min.)