Oproep

Event gepland in 2024? Haal het EU-voorzitterschapslabel binnen!

Op 1 januari 2024 wordt België voor 6 maanden voorzitter van de Raad van de Europese Unie: een uitgelezen kans om aan Europa te tonen welke rijkdom het culturele landschap en het middenveld in Vlaanderen te bieden hebben. Organiseer jij in de eerste helft van 2024 een publieksgericht initiatief of event? Stel je dan kandidaat voor het voorzitterschapslabel, een Europees kwaliteitslabel dat wordt uitgereikt aan een select aantal events.

Welke evenementen?

Een breed scala aan publieksevenementen komt in aanmerking: festivals, optochten, podiumvoorstellingen, tentoonstellingen, lezingen, concerten, manifestaties, enzovoort. Je moet wel een link kunnen aantonen met Europa of met de thema’s die aan bod komen tijdens het voorzitterschap.

Een andere belangrijk criterium om het label te krijgen is dat je met je event een internationaal publiek kunt aanspreken of een kwaliteitsvol internationaal programma kunt aanbieden. Evenementen die in 2023 al starten of die tot in de tweede helft van 2024 lopen, komen eveneens in aanmerking.

Hoe ding je mee?

Dien je gemotiveerde kandidatuur in via het formulier hieronder. Doe dat uiterlijk op 30 april 2023.

Vervolgens gaat je aanvraag naar een jury verbonden aan het voorzitterschap. Die zorgt ervoor dat de selectie inhoudelijk zo divers mogelijk is en streeft daarbij naar een evenwichtige spreiding, zowel geografisch als qua timing.

Praktisch

  • DEADLINE:

    30.04.2023