Architectuur

Vlaams Bouwmeester lanceert oproep naar jonge ontwerpers voor de 'Meesterproef 2022 Sociaal Wonen'

Na de succesvolle Meesterproef 2019 Sociaal Wonen wil het Team Vlaams Bouwmeester met de nieuwe Meesterproef 2022 het thema sociaal wonen opnieuw centraal stellen. Met 10 uitdagende projecten hopen ze opnieuw een generatie ontwerpers en kunstenaars warm te maken om ambitieuze, kwaliteitsvolle ontwerpen te realiseren.

De Meesterproef 2022 Sociaal Wonen wil publieke opdrachtgevers stimuleren om met beloftevolle jonge ontwerpers en kunstenaars aan de slag te gaan om kleine maar vaak strategisch belangrijke projecten te realiseren. Voor deze editie van de Meesterproef werkt het Team Vlaams Bouwmeester samen met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen, het platform Kunst in Opdracht en kabinet Diependaele.

Voor wie?

Deze oproep is gericht aan studenten afgestudeerd in 2020, 2021 of 2022 als Master in de Architectuur, als Master in de Ingenieurswetenschappen – Architectuur of als Master in de Stedenbouw.

Interesse?

Heb jij interesse om een sociaal woningbouwproject te realiseren, bezorg je interesseformulier vóór zondag 13 november 2022, 23u.

Meesterproef 2019

De kwaliteit van de ontwerpen en kunstinterventies van de Meesterproef 2019 was zeer hoog. Team Vlaams Bouwmeester hoopt met deze nieuwe editie opnieuw een grote groep enthousiaste ontwerpers warm te maken om mee na te denken over een vernieuwende manier van sociaal wonen.

Praktisch

  • OPROEP:

    Meesterproef 2022 Sociaal Wonen

  • VOOR WIE?:

    Oproep aan studenten afgestudeerd in 2020, 2021 of 2022
    als Master in de Architectuur,
    als Master in de Ingenieurswetenschappen – Architectuur of
    als Master in de Stedenbouw.

  • DEADLINE:

    13.11.2022 voor 23u

  • REGISTREREN: