Architectuur

Oproep / Deskundigen gezocht voor nieuwe samenstelling welstandscommissie Antwerpen

Oproep / Deskundigen gezocht voor nieuwe samenstelling welstandscommissie Antwerpen
Copyright

De welstandscommissie adviseert het stadsbestuur over de ruimtelijke kwaliteit in Antwerpen. Kandidateren kan tot 16 januari.
Als kerntaak geeft de commissie een niet-bindend advies aan het college van burgemeester en schepenen over de ruimtelijke kwaliteit van architectuurprojecten bij de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning.

In 2007 werden Christine de Ruijter, Anne Malliet, Paul Van de Poel en Erik Wieërs aangesteld als leden van de huidige welstandscommissie. Dit mandaat loopt nu ten einde.

De welstandscommissie bestaat uit 4 externe deskundigen met de stadsbouwmeester als voorzitter. Deze deskundigen weten wat er leeft in de stad en leveren door hun ervaring, interesses, beroep, etc. een onderbouwde bijdrage aan de beoordeling op het vlak van ruimtelijke kwaliteit. Om het belang van de onafhankelijke werking van de welstandscommissie te onderstrepen, kunnen werknemers van de stad Antwerpen geen lid zijn van deze adviesraad. De welstandscommissie komt tweewekelijks een halve dag samen om projecten te beoordelen. Er is geen voorbereidingstijd vereist. Een mandaat duurt zes jaar.

Bent u geïnteresseerd en wil u zich kandidaat stellen om in de welstandscommissie te zetelen, stuur dan per mail uw kandidatuur naar stadsbouwmeester@stad.antwerpen.be en dit tot en met 16 januari 2014. Vertel daarin hoe uw deskundigheid een bijdrage kan leveren aan deze adviesraad. Motiveer uw kandidatuur aan de hand van bijvoorbeeld diploma's of opleidingen, uw functie, competenties, ervaring en/of vertrouwdheid met het stadsgebeuren. Een beoordelingscommissie zal uit de kandidaturen de nieuwe leden aan het college voorstellen.

Meer info over de welstandscommissie vindt u hier.
Voor vragen kan u terecht bij Katrien Embrechts, katrien.embrechts@stad.antwerpen.be, +32 (0)3 338 51 74.