Maat-ontwerpers wil voedsel terug in verband brengen met de stadsregio, en via ontwerpend onderzoek nieuwe logica’s blootleggen en vormgeven. In de transitie rond duurzame voedselproductie in en rond de stad, ontbreekt namelijk een ruimtelijk verhaal, een visionaire component met nieuwe denkbeelden.
Maat-ontwerpers ontving voor hun onderzoeksvoorstel ‘Voedsel voor de stad’ het BWMSTR-label. Vanuit eigen inzichten en gericht onderzoek heeft Maat-ontwerpers vier deelaspecten van ‘voedsel voor de stad’ uitgelicht en vertaald naar vier stellingen rond het voedselpark, de voedselhub, de voedselstrip en het voedsellokaal. Tijdens de smalltalk worden deze stellingen en de beelden die daaruit voorkomen voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Ze zullen worden voorgelegd aan een tiental strategische actoren uit het beleid, middenveld, bedrijfswereld en onderzoek. Vervolgens gaat Maat-ontwerpers met deze actoren en met het publiek in debat.
Reservatie verplicht op bouwmeester@vlaanderen.be met vermelding ‘SmallTalk 27/02'.