Architectuur

Stadslab2050 - Ontmoetingsruimte ‘Samen duurzaam wonen en verbouwen’

Stadslab2050 - Ontmoetingsruimte ‘Samen duurzaam wonen en verbouwen’
Copyright

Op 3 december worden concrete sociaal-ecologische vraagstukken onder de loep gehouden tijdens een tweede ontmoetingsruimte rond Stadslab2050.

Tijdens de ontmoetingsruimte wordt gezocht naar antwoorden op vijftien concrete sociaal-ecologische vraagstukken in een Antwerpse context. De resultaten zijn ook toepasbaar op andere steden. Op 3 december worden deze vraagstukken besproken door experts en ervaringsdeskundigen. Gastspreker is auteur Maarten van Tuijl ('De Flexibele Stad'). Deelnemers krijgen een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden te zien en kunnen actief meewerken aan het opstellen van een projectplan en een businessmodel voor de vijftien vraagstukken.

Stadslab2050 is een stedelijk laboratorium dat in Antwerpen de omslag naar een duurzame stad wil helpen verwezenlijken. Werken aan een duurzame stad vraagt een aanpak waarin durf, experiment en innovatie centraal staan. Dit vereist een plaats waar voorlopers en creatieve geesten elkaar vinden zodat nieuwe ideeën en acties kunnen ontstaan en opgepikt worden. Hiervoor schuift Stadslab2050 een aanpak naar voor die steunt op samenwerking, incubatie en versnelling, acties, communicatie en capaciteitsopbouw. Hun creatieve, participatieve events waar partners, vernieuwers en doeners elkaar vinden, kregen de naam ‘ontmoetingsruimte’ mee. Het resultaat van zo’n ontmoetingsruimte zijn projecten die verder uitgewerkt en begeleid kunnen worden.

Programma en inschrijven