Cursus / workshop

Webinar tweede projectoproep nalatenschappen kunstenaars

Hoe gaan kunstenaars en ontwerpers om met hun nalatenschap? Hoe borgen we hun archieven, collecties of praktijken? Om daarover meer kennis en expertise te vergaren, lanceerde de minister van Cultuur in 2023 een projectoproep rond nalatenschappen van kunstenaars. Wegens het grote succes van deze oproep, lanceert hij in 2024 een tweede oproep. In een online infosessie krijg je meer uitleg over het doel en de voorwaarden.

Webinar tweede projectoproep nalatenschappen kunstenaars
Copyright

Webinar

We zitten in een periode waarin heel wat kunstenaars en ontwerpers uit de 20e eeuw hun oeuvre afsluiten. Ze laten bijzondere zaken na, denk maar aan archieven, collecties of praktijken. De zorg voor die nalatenschappen verdient bijzondere aandacht en begeleiding.

Hoewel het Vlaamse cultuurbeleid archiefzorg in de kunstensector aanmoedigt, blijven de uitdagingen groot. Er is nood aan meer expertise en kennis, zowel rond het omgaan met nalatenschappen als het borgen ervan. Daarom wil de minister van Cultuur daarrond pilootprojecten ondersteunen.

Programma

Dinsdag 30 januari 2024 om 10.00 uur.

  • Wat zijn de voorwaarden?
  • Hoe ziet de aanvraagprocedure eruit?
  • Hoe wordt je aanvraag beoordeeld?

Ondersteuning bij pilootprojecten

Ben je een architect, een interieurarchitect, vormgever of grafisch vormgever, of draag je zorg voor het nalatenschap van een ontwerper, en wil je een pilootproject aanvragen? Dan kun je het VAi contacteren voor hulp bij je aanvraag.

Contacteer ons via kenniscentrum@vai.be

Praktisch

  • DATUM:

    30.01.2023

  • LOCATIE:

    Online via MS Teams

Contacteer het VAi Kenniscentrum

Bij het Kenniscentrum van het Vlaams Architectuurinstituut kun je terecht voor al je vragen over je archieven en collecties.

Aarzel niet om ons te contacteren!

Contact