Projecties 6: Van verbeelding tot stad

Persbericht
Workshop eerste bachelor onder de luifel van het theaterplein arch secchi en vigano de opdracht is gebaseerd op de film dogvill van lars von trier klein
Copyright

ANTWERPEN ALS LABO VOOR DE STAD VAN DE TOEKOMST. Hoe maakt architectuur de stad? Met die centrale vraag gingen de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen en het Vlaams Architectuurinstituut aan de slag. Als testcase gebruikten ze Antwerpen, een complexe stad waar experimenteel ontwerp noodzakelijk is. Het resultaat is te zien in ‘Van verbeelding tot stad’, een tentoonstelling die de verborgen mechanismen van de stad blootlegt.

“Een stad als Antwerpen is het resultaat van een intens ontwikkelingsproces, waarin kennisoverdracht een cruciale rol speelt.”

- Stefan Siffer

De verbeelding van de toekomst. De denkoefeningen die in deze tentoonstelling aan bod komen, geven bewoners, beleidsmakers en bezoekers de kans om zich voor te stellen welke impact een nieuw gebouw of een nieuw stadsplein kan hebben op de beleving van een stad. Volgens Lara Schrijver is verbeelding daarin cruciaal: “Voor veel stadsbewoners is stadsontwikkeling een abstract gegeven. We hopen dat een kijkje in ons labo de verbeelding van de toekomst kan verduidelijken.”

‘Van verbeelding tot stad’ maakt deel uit van PROJECTIES, een tentoonstellingsreeks waarmee het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel het bestaand onderzoek in Vlaanderen een podium bieden. Leidraad bij de keuze van de projecten zijn maatschappelijke thema’s en / of het bevragen van de rol van de discipline architectuur in de samenleving.


Perscontact

Vlaams Architectuurinstituut
Egon Verleye - communicatie & PR
M +32 486 21 17 74
T +32 (0)3 242 89 73
E egon.verleye@vai.be