Bibliotheekcatalogi

Antilope

De collectieve catalogus tijdschriften in Belgische wetenschappelijke bibliotheken.

In overleg met verschillende architectuurbibliotheken verbeterde het CVAa tussen 2008 en 2012 de gegevens van een veertigtal Belgische architectuurtijdschriften.

Bibliotheek Vlaams Architectuurinstituut

De bibliotheek van het VAi bevat onder andere een uitgebreide collectie architectuurtijdschriften en productcatalogi, te raadplegen in de leeszaal van het APA.

Bibliotheek Onroerend Erfgoed (voorheen VIOE)

De bibliotheek van Onroerend Erfgoed beheert een omvangrijke bibliotheek die de collecties omvat van de Afdeling Monumenten en Landschappen en het Instituut voor het Archeologisch Patrimonium. De catalogus heeft uitgebreide zoekmogelijkheden en tijdschriften zijn erin ontsloten op artikelniveau.

Bibliotheekcatalogi van universiteiten

Hieronder vindt u links naar de catalogi van universiteitsbibliotheken. De collectie van de meeste hogeschoolbibliotheken is doorgaans geïntegreerd in het bibliotheekssysteem van de universiteit waarin ze integreren (associaties):

Andere Belgische bibliotheekcatalogi

Internationale bibliotheekcatalogi

Enkele nuttige links naar internationale bibliotheekcatalogi:

Art libraries net

Archined - Archined stelde in 2002 een overzicht samen van bibliotheken (voornamelijk in Nederland) die een gespecialiseerde architectuurcollectie bezitten.

Zie ook de website van het VAi (organisatiedatabank, selecteer bibliotheken)

Zie ook het overzicht op de bibliotheekpagina van LUCA Gent.