Panelgesprek

Wedstrijden en de Open Oproep in een Europees perspectief

25 maart 2022
De Singel
Antwerpen
bestel je gratis ticket

Als afsluiter van het publieksprogramma rond 40 jaar wedstrijdcultuur organiseren het Vlaams Architectuurinstituut en het Team Vlaams Bouwmeester op 25 maart een debat over het Vlaamse wedstrijdklimaat in een Europese context. Ervaringsdeskundigen gaan met elkaar in gesprek over wedstrijdcultuur, architectuurkwaliteit en publiek opdrachtgeverschap in Europa.

Programma

Op 25 maart nemen we enkele procedures en wedstrijden in Europa die kwaliteit nastreven onder de loep. Ontwerpers Klaas De Rycke (Bollinger+Grohmann) en Mechthild Stuhlmacher (Korteknie Stuhlmacher Architecten) delen hun ruime ervaring met verschillende wedstrijdprocedures in Europa. Jan Silberberger (ETH Zürich) reageert, vanuit zijn expertise rond en onderzoek van architectuurwedstrijden in een Europees perspectief, op de dubbeltentoonstelling en de bijbehorende essaybundel. Sporen de recente geschiedenis en de huidige uitdagingen in ons land met ontwikkelingen elders in Europa? Wat zijn voorbeeldige Europese procedures en wat zijn de kritische faal- en succesfactoren ervan?

De drie sprekers geven elk een korte lezing en gaan vervolgens in debat met Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs. De avond wordt gemodereerd door Stefan Devoldere, Decaan van de Faculteit Architectuur en Kunst, UHasselt.

Taal: Engels

Herbeluister de lezingen

Herbeluister het gesprek

Praktisch