Cursus / workshop

Matrimony Days: Simone Kroll

Erfgoeddag maakt school: hommage aan Simone Kroll - Vlaams Architectuurinstituut en WAUW (Beeld: Vlaams Archtietuurinstituut)
Copyright
25 september 2022
Alma (Uitgang métro Alma)
Sint-Lambrechts-Woluwe

Treed 25 september in de voetsporen van Simone Kroll op Matrimony Days, een Brussels festival dat artistiek of historisch gedachtegoed van vrouwelijke ontwerpers belicht. In opdracht van het VAi gaat architectuurorganisatie WAUW samen met gezinnen aan de slag in een participatieve workshop tuinieren. We nodigen je uit om mee na te denken over het ontwerp van de architectuur en omgeving van La Mémé in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Praktisch

 • DATUM:

  25.09.2022

 • TIJD:
 • LOCATIE:

  Alma (Uitgang métro Alma), 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe België

 • TAAL:

  Nederlands

 • OPDRACHTGEVER:

  Vlaams Architectuurinstituut in het kader van Matrimony Days 2022

 • PRODUCTIE & CONCEPT:

  WAUW (Workshops d'Architect(u)ur(e) & Urbanisme Workshops

 • MET DANK AAN:

  UCLouvain

May Neama with her work for the provincial prize for graphic arts 1965 Collection City of Antwerp Letterenhuis Wiki Women Design main image project page

Wiki Women Design

Het Vlaams Architectuurinstituut wil vrouwen die hun stempel hebben gedrukt op de ontworpen omgeving in België – van (interieur)architectuur en grafisch ontwerp tot mode en productdesign – aan het licht brengen. Vele vrouwelijke ontwerpers bleven onder de radar van erfgoedinstellingen, onderzoekers en verzamelaars, en daarmee ook buiten beschouwing van de canon. Dit project beoogt met Wikipedia edit-a-thons of schrijfsessies de bijdrage van vrouwen te registreren en te ontsluiten op Wikipedia en deze achterstand in te halen.

Meer over dit project