webinar

To Imagine Otherwise: Future Archives. Wie bepaalt de waarde van archieven? Een feministische benadering

11 februari 2022
via Zoom

Dr. Michelle Caswell (University of California Los Angeles) onderzoekt de manieren waarop onafhankelijke, identity-based geheugenorganisaties de geschiedenissen van minderheidsgemeenschappen documenteren, vormgeven en toegankelijk maken. In de webinarreeks To Imagine Otherwise: Future Archives geeft ze op 11 februari een Zoom-lezing.

Herbekijk de presentatie van Michelle Caswell

Community Archives Lab

Dr. Michelle Caswell is Associate Professor of Archival Studies aan het Department of Information Studies van de University of California Los Angeles (UCLA). Ze leidt een team studenten aan het Community Archives Lab. Dit lab onderzoekt de manieren waarop onafhankelijke, identity-based geheugenorganisaties de geschiedenissen van minderheidsgemeenschappen documenteren, vormgeven en toegankelijk maken, met een bijzondere nadruk op het begrijpen van hun affectieve, politieke en artistieke impact. In 2008 richtte Caswell, samen met Samip Mallick, het South Asian American Digital Archive op, een online opslagplaats die de verhalen van de Zuid-Aziatische Amerikanen documenteer en toegankelijk maakt. Ze is de auteur van de boeken Urgent Archives: Enacting Liberatory Memory Work (Routledge Press, 2021) en Archiving the Unspeakable: Silence, Memory and the Photographic Record in Cambodia (University of Wisconsin Press, 2014), alsook meer dan 40 peer-reviewed artikelen in kritische archiefonderzoeken.

Praktisch

 • DATUM:

  11.02.2022

 • UUR:

  15:00u tot 16:30u

 • LOCATIE:

  online via Zoom

 • TAAL:

  Engels

 • DEELNAME:

  gratis

De webinars in het voorjaar van 2022 snijden de onderwerpen ‘representativiteit’ en ‘digitale bewaring’ aan. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

To imagine otherwise: future archives is een initiatief van VAi, CEMPER, Letterenhuis, M HKA/CKV i.s.m. FARO en meemoo.