Foto

Foto’s identificeren, bestuderen en documenteren gebouwen. Ze registreren de gebouwde omgeving en leggen een evoluerende, vergankelijke of intussen verdwenen realiteit vast. In de collectie van het Vlaams Architectuurinstituut neemt beeldmateriaal een belangrijke plaats in. Ze bestaat uit negatieven, dia’s, afdrukken en films, zowel in zwart-wit als in kleur.

Voor architectuurhistorici vormen foto’s een vanzelfsprekend en onmisbaar onderdeel van hun studie. Ze informeren over interessante momenten, zoals tentoonstellingen, beurzen, reizen of bijeenkomsten. Het medium kan ook artistiek ingezet worden, waarbij foto’s de architecturale kwaliteiten van een gebouw etaleren of op zichzelf kunstobjecten zijn. Onze collectie omvat een 15.000-tal foto’s, negatieven en dia’s.

Foto

Leeszaal

Wil je graag ter plaatse een archief inkijken?


maandag t/m vrijdag: 09:00u-17:00u
Bij voorkeur op afspraak
weekend en feestdagen: gesloten
Gesloten van 25 t/m 31 december.


Het archief kan ook in groep bezocht worden. De aanvraag hiervoor gebeurt ten minste 3 weken op voorhand via architectuurarchief@vai.be.


Plan hier je bezoek

Collectie online

Ben je opzoek naar een bepaald archief of dat ene archiefstuk uit de collectie? Duik dan in onze online inventaris.


Naar de collectie

Meer archieven

Er is meer dan enkel de collectie van het VAi. Wij registreren al deze informatie voor jou in de Databank Architectuurarchieven.


Databank Architectuurarchieven