Tentoonstelling

Architectuurkabinet - Stynen kiest kunst

2 delvaux002 yub
Copyright
12 oktober 2018 - 18 november 2018
deSingel
Antwerpen

Léon Stynen werkte in veel van zijn ontwerpen samen met beeldende kunstenaars. Zo zette hij schilders als Paul Delvaux, René Guiette of Julien Van Vlasselaer in voor het aanbrengen van wandschilderingen en het ontwerpen van wandtapijten. Hij engageerde beeldhouwers zoals Oscar Jespers en keramisten zoals Pierre Caille voor sculpturaal werk in of rondom zijn bouwwerken. Met ‘Stynen kiest kunst’ zoomen we in op enkele van deze samenwerkingen en tonen we werk van kunstenaars uit Stynens entourage.

Architectuurkabinet
In het Architectuurkabinet speelt het Vlaams Architectuurinstituut met snel wisselende tentoonstellingen in op actueel onderzoek en ontwerp. Je kan er schetsen, tekeningen of foto’s bestuderen. Verder wordt de ruimte ook geregeld ingezet om de representatie van architectuur te onderzoeken.

Opening
donderdag 11 okt 2018 om 20u in deSingel (Blauwe zaal), gelijklopend met de opening van de hoofdtentoonstelling Léon Stynen, architect.

Praktisch

 • DATUM:

  12.10.2018 tot 18.11.2018

 • LOCATIE:

  deSingel Internationale Kunstcampus, Architectuurkabinet

 • STRAAT:

  Desguinlei 25

 • POSTCODE:

  2018

 • STAD:

  Antwerpen

 • ORGANISATOR:

  Vlaams Architectuurinstituut en deSingel

Campagnebeeld Stynen2018. Léon Stynen met de maquette van het Economische Centrum in Antwerpen, circa 1969. (Archief Paul De Meyer) (Collectie Vlaams Architectuurinstituut. Langdurige bruikleen Vlaamse Gemeenschap)

Stynen2018

2018 is het jaar waarin het Vlaams Architectuurinstituut, deSingel, de Provincie Antwerpen en Stad Antwerpen het oeuvre van de Belgische modernistische architect Léon Stynen (1899 – 1990) via tal van activiteiten in de kijker plaatsen.

Meer over dit project