Lezing / congres

De bouwwerf in beeld

Werf Onze-Lieve Vrouw ter Sneeuw in Borgerhout. Archief Jozef-Louis Stynen, Collectie Vlaams Architectuurinstituut
15 september 2017 - 16 september 2017
Auditorium, Bibliotheek Permeke
Antwerpen

Op vrijdag 15 september 2017 geeft professor Inge Bertels (VUB) een lezing over de vroegste bouwwerffoto's. Aan de hand van bekende en minder bekende beelden uit bouwarchieven illustreert ze hoe aannemers - een beroepsgroep die eind negentiende eeuw in volle ontwikkeling was - fotografie inzetten als documentatietechniek én als instrument om hun beroep een gezicht te geven.

De lezing maakt deel uit van de tentoonstelling WERF! Foto's uit het Architectuurarchief, die je van 8 september tot en met 5 november 2017 kan bezoeken in de Bibliotheek Permeke, een initiatief van het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven en het Architectuurarchief Provincie Antwerpen.

Lezing en tentoonstelling zijn opgenomen in het programma van het Festival van de architectuur, een initiatief van het Vlaams Architectuurinstituut.

De lezing vindt plaats om 20u in het Auditorium van de Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen.

De lezing is gratis, maar inschrijving is verplicht wegens het beperkte aantal plaatsen.

Na afloop bieden de organisatoren je graag een drankje aan.

Wederopbouw Sint-Jan-de-Doperkerk Dranouter 1922 (Fotograaf G. Mansy - Archief Viérin Brugge)

Bouwbedrijf

Niet alleen architecten, stedenbouwkundigen en industrieel ontwerpers geven vorm aan de ons omringende omgeving. Ook aannemers, ingenieurs, vaklui, leveranciers of andere spelers hebben hier een impact op. Binnen het thema bouwbedrijf brengt het VAi hun erfgoed in kaart.

Meer over dit project