Begeleide uitstap / rondleiding

Stynen-parcours

Mdc vai lst 007 lr 1vy0
Copyright
12 oktober 2018 - 20 januari 2019
deSingel
Antwerpen

Combineer een bezoek aan de expo Léon Stynen, architect met een ontdekkingstocht doorheen kunstcampus deSingel en ervaar de architectuur van Stynen door de lens van fotograaf Filip Dujardin.

In het najaar van 2018 organiseren het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel Léon Stynen, architect, een overzichtstentoonstelling over het werk van de Belgische architect Léon Stynen. Naar aanleiding van de tentoonstelling en Stynen2018 vroegen we aan architectuurfotograaf Filip Dujardin om een hedendaagse interpretatie te maken van enkele iconische projecten van Stynen. Het Antwerpse architectenbureau Eagles of Architecture bedacht een route in en rond deSingel, gebaseerd op de 'promenade architecturale' die Stynen initieel voor de kunstsite bedacht. Het parcours leidt je niet enkel langs de bekende paden in het gebouw, maar laat je ook kennismaken met adembenemende uitzichten op het dak van deSingel. Bewonder de beelden van Dujardin langs het Stynen-parcours en ontdek deSingel op een manier dat je het gebouw nog nooit zag.

Het parcours is gratis te bezoeken. Een handige gids vind je aan de inkom van de tentoonstelling Léon Stynen, architect.

Praktisch

 • DATUM:

  12.10.2018 tot 20.01.2019

 • LOCATIE:

  deSingel Internationale Kunstcampus

 • STRAAT:

  Desguinlei 25

 • POSTCODE:

  2018

 • STAD:

  Antwerpen

 • ORGANISATOR:

  Vlaams Architectuurinstituut

Campagnebeeld Stynen2018. Léon Stynen met de maquette van het Economische Centrum in Antwerpen, circa 1969. (Archief Paul De Meyer) (Collectie Vlaams Architectuurinstituut. Langdurige bruikleen Vlaamse Gemeenschap)

Stynen2018

2018 is het jaar waarin het Vlaams Architectuurinstituut, deSingel, de Provincie Antwerpen en Stad Antwerpen het oeuvre van de Belgische modernistische architect Léon Stynen (1899 – 1990) via tal van activiteiten in de kijker plaatsen.

Meer over dit project