JKB uitbreiding woning
Copyright
URA YVES MALYSSE KIKI VERBEECK

JKB uitbreiding woning

Dit project betreft de uitbreiding van een binnenruimte in een bestaande woning in Beersel, van ongeveer 80 m². De ontwerpers zijn Yves Malysse, Kiki Verbeeck en Joost Verstraete van architectenbureau URA in Brussel. Ze werkten samen met het studiebureau Util voor onderzoek naar de stabiliteit. De opdracht is gerealiseerd in 2010.

De woning is achterin de straat gelegen en zit verscholen achter andere woningen. Ze telt één verdieping, heeft een plat dak en een strakke, rechthoekige vorm. De leefruimtes zijn gegroepeerd rond een binnentuin. Die zorgt voor de verbinding tussen de ruimtes en door de aanleg van een gazon krijgt het huis een ‘groen’ karakter. URA voegde een extra leefruimte toe. De vertrekken zijn ruim en kijken uit op de binnentuin door grote ramen. Sommige zijn ook voorzien van een dakraam.

Het huis is opgetrokken in wit geschilderde baksteen. Het schrijnwerk is uitgevoerd in hout, wat het strakke ontwerp warmer maakt. Binnenin is gekozen voor een rode keramische tegelvloer doorheen de woning en voor een afwerking met witte en bruine MDF platen. In de nieuwe ruimte zitten in tegenstelling tot de andere vertrekken geen ramen maar schuifdeuren, die zorgen voor een directe verbinding met de binnentuin.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten en een architectuurkritiektekst van Gitte Hertogs (3de bachelor architectuur van de Artesis Hogeschool).

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

onbekend

DATUM VOLTOOID:


04-2011

PERMALINK:

Meer gebouwen