Opnamestudio met woning Studio Regie, Merelbeke
Copyright
DELMULLE DELMULLE ARCHITECTEN - MERELBEKE

Opnamestudio met woning Studio Regie

In Merelbeke trekt een wat ongewone gevel aan de Hundelgemsesteenweg de aandacht. Hij verbergt een oude dorpsbioscoop die Delmulle Delmulle Architecten heeft verbouwd tot Studio Regie, een opnamestudio met woning. Het nieuwe programma werd als een driedimensionale puzzel ingepast in het oorspronkelijke gebouw, dat zo veel mogelijk intact bleef.

De spectaculairste verandering onderging de podiumtoren, waarin het gezin woont. Twee ingenieuze ingrepen maken het wonen op het voormalige podium mogelijk: een trappenkast met slaapkamers erboven en een uiterst precies gepositioneerd raam. Beide architecturale elementen doen hun werk met brio. Doordat het raam onder de bestaande vloer van het podium doorloopt, dringt het daglicht door tot in de voormalige kelder, die een volwaardige leefruimte wordt. De drie slaapkamers en de badkamer zijn ontworpen als een houten doos die in de bestaande podiumtoren hangt.

Deze tekst is gebaseerd op een artikel van Sofie De Caigny, dat werd gepubliceerd in het Architectuurboek Vlaanderen N°12. Architectuur op maat.

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Hundelgemsesteenweg 766

9820 Merelbeke

België

DATUM VOLTOOID:

01-12-2014

PERMALINK:

Meer gebouwen