Transformatie van Gentse drukkerij tot woning
Copyright
ARCHITECTEN DE VYLDER VINCK TAILLIEU - GENT

Transformatie van Gentse drukkerij tot woning

De eigenaars van Iota - een drukkerij gevestigd in een voormalige boerderij met woonhuis en schuur – wilden een gelijkvloerse ruime woning. Al snel werden de mogelijkheden van de drukkerij als woonhuis duidelijk.

Tuintjes en patio’s werden getekend om de grote atelierruimte in te delen, en de nieuwe functies overvloedig licht en lucht te geven. Ze opteerden niet allen voor groen en licht rondom de voormalige drukkerij, maar ook voor een tuintje met een boom tussen leef- en eetruimte. Verder werd er geopteerd voor een zitplek tussen badkamer en keuken, een moestuin dichtbij de kookpotten, een terras aan de tuin, een tussenruimte voor truiendagen. Overdekt, met sets van opengaande koepels, om het hele jaar door te kunnen genieten.

De oude bouwschillen werden geïsoleerd en de gevel vervangen door een glasgevel. Geritmeerd door houten stijlen, waar gewenst dicht bij elkaar geplaatst. Een gordijn van glas, voor gefilterd zicht. De grote ruimte van weleer is getransformeerd. Een verrassende collage van doorkijk, functie, ruimte en licht. Een veelzijdig parcours doordat beweging in dit huis niet strikt is vastgelegd. Toch overheerst een gevoel van eenheid en creëren de ruimtes de ervaring van behaaglijke vrijheid.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten.

Projectdetails

TYPE WONING:

gezinswoning

LOCATIE:

Nederkouter 124

9000 Gent

België

DATUM VOLTOOID:

07-2012

PERMALINK:

Meer gebouwen