Villa Buggenhout, OFFICE kgdvs © Marc De Blieck
Copyright
OFFICE KERSTEN GEERS DAVID VAN SEVEREN, BUREAU GODDEERIS ARCHITECTEN - BUGGENHOUT

Villa

Office Kersten Geers David Van Severen bouwde een vrijstaande woning die de Vlaamse kavel zelfbewust hertekent: een eigen(tijdse) versie van de bucolische villa op het landgoed.

Op vier meter van de perceelsgrens – de klassieke afstandsregel – werd met stalen kaders een rechthoek uitgezet van dertien bij negenentwintig meter. Deze afsluiting, een gemoduleerd hekwerk, maakt integraal deel uit van het ontwerp en bepaalt de volumetrie van het huis.

Binnen dat kader creëren Geers en Van Severen een woning die uit twee niveaus bestaat: een open ‘buitenhuis’ op de begane grond en een gesloten ‘binnenhuis’ op de eerste verdieping, met zichten op het bos en het rurale landschap. Het buitenhuis is opgevat als een patiovilla met tuin. Het binnenhuis is een compacte set van kamers in de dikte van het dak van de patiovilla..

De verwilderde tuin buiten het hekwerk wordt niet ingenomen en fungeert als oprit voor de auto rondom het huis. Door zich bewust met het hekwerk terug te trekken van de randen van het perceel, wordt de villa vrijstaand.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten en een tekst van Shone Beeckman (3de bachelor architectuur van de Artesis Hogeschool).

Projectdetails

TYPE GEBOUW:
LOCATIE:


Bouw 4a

9255 Buggenhout

België

DATUM VOLTOOID:

01-08-2010

PERMALINK:

Meer gebouwen