woning VV te I
Copyright
AMPE TRYBOU - ICHTEGEM

woning VV te I

Het gebouw bevindt zich midden in een open landschap met een beperkte bebouwing in de nabije omgeving. Er werd gekozen voor L-vormige footprint waarbij de benen zich openen richting het zuiden. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de bezonning en wordt er toch een barrière opgetrokken tussen publiek – de straat aan de noordzijde - en privé. Het gebouw gedraagt zich in de landelijke omgeving als een aanzet voor een vierkantshoeve. Mogelijke bijgebouwen kunnen deze typologie verder ontwikkelen.

Voor de gevel zelf opteert ampe.trybou voor klassiek metselwerk met donkergrijze baksteen. Deze keuze is gecombineerd met een expressieve dakconstructie. Het zadeldak kreeg een noklijn die oploopt langs de langste zijden. Planmatig is het gebouw opgedeeld in strakke ruimtes. De woning opent zich op de begane grond in de vier windrichtingen en laat toe een gevarieerd zicht op de omgeving te creëren. De bovenverdieping is meer gesloten met een centrale gang waarrond de ruimtes geschikt zijn. Hier wordt het licht voornamelijk via dakvensters binnen gebracht.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten en een architectuurtekst van Stef Raeymaekers (3de bachelor architectuur van de Artesis Hogeschool).

Projectdetails

ARCHITECT:
TYPE GEBOUW:
LOCATIE:

Veldemolenstraat

8480 Ichtegem

België

DATUM VOLTOOID:


04-2011

PERMALINK:

Meer gebouwen