Woningen Van der Keilenstraat, Borgerhout
Copyright
BULK ARCHITECTEN - BORGERHOUT

Woningen Van der Keilenstraat

In Oud-Borgerhout kocht AG Vespa vier onbewoonbaar verklaarde rijwoningen. Na sloop realiseerde AG Vespa er in het kader van haar grond- en pandenbeleid een nieuwbouwproject met zes woongelegenheden.

De twee onderste lagen van het woongebouw bevatten de leefruimtes, de twee bovenste lagen bevatten de slaapkamers van twee verschillende woonunits. Door een gecombineerde trap spelen de verdiepingen ‘haasje over’: de gelijkvloerse (met tuin) en tweede verdieping horen samen, net als de eerste (met dakterras) en derde verdieping. Dit concept wordt over 3 traveeën herhaald. Het grote voordeel van deze schakeling is dat elke woning beschikt over een voldoende grote private buitenruimte. De woningen blijven ‘grondgebonden’. Er is geen lift nodig. Achteraan ligt nog een gemeenschappelijke tuin, als speelplek of voor gemeenschappelijke activiteiten. Onder het gebouw is er parkeerruimte en (fietsen-)berging.

Ondanks het feit dat de woningen erg compact zijn - de bewoonbare oppervlakte varieert van 70 tot 120 m² – werd gezocht naar een maximale woonkwaliteit. Door een mooie buitenruimte, slimme parkeeroplossingen en een gemeenschappelijke overmaat (tuin) te voorzien wordt het wonen in de stad ook op langere termijn aangemoedigd.

Dit project werd ons bezorgd door de architecten in functie van de oproep voor het Architectuurboek Vlaanderen N° 11. Architectuur middenin. De tekst werd ons aangeleverd door de architecten.

Projectdetails

ARCHITECT:
TYPE GEBOUW:
LOCATIE:


Van der Keilenstraat 13-15-17-19

2140 Borgerhout

België

DATUM VOLTOOID:

01-11-2013

PERMALINK:

Meer gebouwen